Wat led verlichting betreft zijn de led inbouwspots erg populair in talloze huishoudens. En dat is ook niet zo gek. Het is namelijk een hele fijne en handige oplossing als het om led verlichting gaat. Led inbouwspots brengen een aantal voordelen met zich mee en kunnen voor veel mensen een erg fijne keuze zijn. Hieronder zullen de verschillende voordelen wat uitgebreider worden besproken.

Ten eerste, en dit weet iedereen inmiddels wel, zijn led inbouwspots zuinig wat energie betreft. Ze verbruiken in tegenstelling tot reguliere verlichting (gloeilampen en halogeenlampen) veel minder energie. Dit kan in sommige gevallen oplopen tot wel 80%-90%. Van de ‘slechte’ verlichting is de gloeilamp de variant die het meeste stroom verbruikt. Het is dan ook een goede keuze om gloeilampen in en om het huis te vervangen door led verlichting. Als de led verlichting intensief gebruikt wordt, net zoveel als de lampen daarvoor, dan kan je al binnen een jaar zien dat het zich terugverdient.

Ook de levensduur van dit soort verlichting is een voordeel. Ze gaan namelijk langer mee en moeten minder vaak worden vervangen. Op die manier is de aanschafprijs al snel weer terugverdiend.

Inmiddels is ook de kleur van led inbouwspots verbeterd. Zo was er aan het begin alleen maar ongezellig wit licht. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een wat warmere gelige kleur te kopen. Zo maak je toch een wat gezelligere sfeer in huis.

Erg fijn in een huishouden waar kinderen of dieren aanwezig zijn: de led verlichting wordt niet warm. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld gloeilampen, waar je je handen nog weleens aan kon verbranden. Je hoeft dus niet meer bang te zijn om de lamp per ongeluk aan te raken. Er zullen geen verbrande vingers meer zijn.

Het aanbod led inbouwspots is enorm. Soms kan dat natuurlijk een nadeel zijn omdat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar over het algemeen kun je wel een gepast lampje vinden.

Led inbouwspots buiten hebben natuurlijk nog een duidelijk voordeel. En dat is dat ze ruimtebesparend zijn. Doordat ze in het plafond of de wand zijn gebouwd hangen er geen vervelende en plaats innemende lampen te bungelen waar je eventueel je hoofd tegen zou kunnen stoten.

Led inbouwspots zijn dus een hele fijn oplossing als je nieuwe verlichting nodig hebt voor in huis of in kantoor. Online kun je verschillende aanbieders vergelijken en alsnog de beste deal voor jezelf uitzoeken. Vaak worden de lampjes gratis verzonden, maar je kunt ook in een doe het zelf winkel gaan kijken en het licht direct beoordelen.

http://www.leds-depot.be/

Comments are closed.