Softxinteractive
Image default
Health / Alternative

Massage opleiding bij Positive Touch

Bij Positive Touch, school voor holistische massage en bewustwording, kun je nu een massage opleiding volgen. Deze studie speciaal voor mensen die graag meer willen leren over de connectie tussen ons fysieke- en mentale welzijn. Je wordt hierbij opgeleid tot integraal holistisch masseur. Veel mensen denken dat het bij massages alleen gaat om het lichaam van de cliënt maar niets is minder waar. Het gaat hierbij om de mens in het geheel. Spanningen in het lichaam zijn juist vaak uitingen van bepaalde emotionele bagage.

Uitgangspunten massage opleiding

De massage opleiding bij Positive Touch duurt twee jaar om de kennis en praktijk volledig onder de knie te hebben. Wij werken hierbij dan graag vanuit een holistische visie – zoals eerder vermeld richten wij ons dan op de mens ij het geheel. We werken dan met diverse vaardigheden en met kennis begrippen zoals de anatomie van een mens en hoe wij ons persoonlijk ontwikkeling. In het begin van de studie begint met met de basis van massages. Welke methoden horen hierbij, welke stappen worden er gezet en welke lagen zijn er. Ook kijken we naar onze eigen lichaamshouding en passen we diverse release technieken toe. In het tweede jaar van we hier verder op in en richten we ons op het bewustwordingsproces van de massages en kijken we naar de therapeutische kenmerken van onze massages. Wij bieden steun bij het bewustworden van cliënten tussen hun lichaam en geest.

Massagevormen

Er zijn een aantal massagevormen die aan bod komen tijdens de studie. We beginnen met de klassieke massages. Hierbij wordt er olie op de huid aangebracht. Deze techniek is puur voor ontspanning van de cliënt. We gaan over op de dynamische massage en holistic pulsing. Hierbij proberen we vitale levensenergie in beweging te brengen zodat mentale spanningen losgelaten worden. Een andere techniek zijn stretchings en strekkingen om ons bewust te voelen van het lichaam. De energetische techniek is meer subtiel waarbij de vanuit diverse lagen werken. Tot slot is er de diepe bindweefselmassage, hierbij wordt er ruimte gecreëerd voor de spanning die vast zitten in ons lichaam. Met deze techniek worden die blokkades uit het lichaam gehaald.

Related Posts

Een cryolipolyse apparaat kopen doet u hier!

Haarimplantatie met resultaat

Loopbaancoaching werkt voor iedereen