Mensen die vaker een traditionele tl-buis hebben gekocht voor hun werkplaats of huis weten als geen ander wat hier bij komt kijken. Vaak hebben ze dan ook gehoord van de led T5, maar weten ze niet wat dit precies inhoudt. Omdat de prijs iets hoger is dan de gemiddelde oude tl-buis kiezen mensen vaak voor de oude optie, terwijl dit eigenlijk voor een groot deel van de mensen geen handige aankoop is. Wij krijgen vaak de vraag welk van deze twee opties goedkoper is. Om deze vraag voor eens en altijd te beantwoorden hebben wij dit vraagstuk ontleed in de belangrijkste factoren.

Led verlichting gaat veel langer mee

 

Het is waar dat led verlichting zoals de led T5 op dit moment een hoger aankoopbedrag heeft. Logisch, de techniek die hierin zit is vele malen geavanceerder dan dat van een traditionele tl-buis.

Een van de voordelen die hiermee komt is het feit dat led lampen vele malen langer mee gaan. Waar een normale tl-buis ongeveer een levensduur heeft van 5.000 tot 10.000 branduren (ofwel 1-2 jaar met normaal gebruik) gaat een led T5 gemakkelijk 50.000 branduren mee. Dit is dan ook goed voor meer dan 10 jaar licht met slechts 1 lamp. In de tijd dat je 1 led t5 besparing gebruikt heb je dus al 5-10 normale tl-buizen moeten kopen. Dit alleen al is doorslaggevend in het prijsverschil maar de voordelen houden hierbij niet op.

 

Led lampen verbruiken minder energie

 

De led T5 gaat niet alleen veel langer mee dan conventionele alternatieven, het verbruikt ook nog eens veel minder energie. In vergelijking met normale tl-buizen verbruikt de led T5 slechts 50% van de stroom, maar een betere verklaring is als volgt: om eenzelfde hoeveelheid licht op te wekken als een tl-buis heeft een led T5 slechts de helft van de stroom nodig. Je kan je dan ook voorstellen hoe dit gecombineerd met de langere levensduur zorgt voor gigantische besparingen over langere periodes van tijd.

Sta jij op het punt om nieuwe verlichting te kopen, dan raden we je aan om voor led verlichting kopen te kiezen. De besparing met led lampen op langere termijn is ongekend veel, iets waar geen enkele traditionele lamp tegenop kan.

 

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-tl-t5.html

Comments are closed.