Wil jij ook blijvend afvallen, dat kan met yoga

Afvallen is moeilijker dan je denkt. Yoga zal afvallen niet alleen blijvend maken, maar ook een beetje moeilijker, omdat je in gaat zien hoe moeilijk het eigenlijk echt is. Dat komt omdat je door de yoga voor het eerst echt gaat voelen waarom je in de eerste plaats zo van eten houdt. Afvallen is namelijk zo moeilijk omdat je met eten allerlij emoties onderdrukt. Als je met yoga aan het afvallen bent leer je al deze emoties voelen en overwinnen. Hierdoor heb je veel minder snel de kans dat je terugvalt.
Eten kan een echte verslaving zijn, afvallen wordt zo onderschat omdat veel mensen het verslavingsaspect niet zien. Eten is wel degelijk een verslaving omdat het net als alle andere verslavingen poogt minder fijne gevoelens te onderdrukken. Misschien is eten zelfs wel een zwaardere verslaving, omdat je eten overal mee kunt combineren. Als je tv kijkt, werkt of met vrienden bent is het heel normaal om tegelijk te eten. Hierdoor kun je de hele dag vervelende emoties onderdrukken, wanneer je maar wilt. Eten maakt zo van gewone activiteiten een manier om even niets te hoeven voelen.

Eerst beginnen met yoga en dan pas met het afvallen

 

Je kunt het beste eerst even wachten met het combineren van yoga en afvallen. Dit zodat je eerst kunt ontdekken wat voor emoties je allemaal aan het ondrukken bent met eten. Als je eerst met yoga begint kun je om een rustige manier beginnen met het voelen van minder leuke emoties en er op je eigen tempo aan wennen. Onderstaande yoga oefeningen zijn ideaal om te beginnen met yoga:

yoga oefeningen voor beginners

Je moet goed onthouden dat je als er vervelende dingen omhoog komen je aandacht bij de lichamelijke gevoelens houdt en niet gaat nadenken. Om dit proces iets te verduidelijken kun je hieronder speciale yoga oefeningen vinden voor het omgaan met heftige emoties:

oefeningen voor heftige emoties

Het belangrijkste is dus om vooral niets meer weg te drukken en alles fysiek te blijven voelen. Wil je meer weten, dan kun je hieronder klikken.

Afvallen met yoga

Wil je liever wat minder bewegen, dan raden wij onderstaande oefening aan:

bodyscan

http://www.yogainhetnu.nl

Comments are closed.