Softxinteractive
Image default
Health / Alternative

Botox tegen overmatig transpireren

Botox staat bekend als middel tegen rimpels in het gezicht dat vooral door ouder wordende mensen wordt gebruikt om een jonger gezicht te kunnen krijgen. Maar botox kent nog meer toepassingen waarvoor het erg handig is. Eén van die toepassingen is tegen overmatig transpireren.

Overmatig transpireren kan over het hele lichaam voorkomen, maar het vaakst komt het voor aan de oksels. Wanneer het op één plaats voorkomt wordt het primaire hyperhidrosis genoemd, wanneer iemand er over het hele lichaam last van heeft, bijvoorbeeld ook op de handpalmen en voetzolen, wordt er van secundaire hyperhidrosis gesproken. Overmatig transpireren kan natuurlijk erg vervelend zijn, het kan voor natte plekken zorgen op de kleding, schaamte veroorzaken wanneer je iemand een hand moet geven en je handpalmen erg zweten of voor een vieze geur zorgen. Maar er is dus een oplossing: een botox behandeling kan een uitkomst bieden. Een botox oksels behandeling reduceert het zweten met ongeveer 95%. Het is een lokale behandeling dus de temperatuurregulatie die het lichaam door middel van zweten in stand houdt komt niet in gevaat. 

De botox oksels behandeling duurt slechts 30 minuten en tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een verdovende crème en koeling zodat de behandeling zo aangenaam mogelijk is. De behandeling bestaat uit kleine oppervlakkige injecties die ongeveer om de centimeter in de oksel worden ingespoten. De botox heeft dan een inwerktijd nodig en na ongeveer twee weken zal het zweten minimaal zijn. Een behandeling met botox is altijd een tijdelijke behandeling, de gemiddelde werkingsduur is ongeveer 6 maanden. Daarna kan de behandeling probleemloos opnieuw uitgevoerd worden. Hoe vaker je de behandeling ondergaat, hoe langer het anti-transpiratie effect zal blijven duren, dat kan tot wel 12 maanden worden. Ook zal het transpireren minder heftig worden na een aantal sessies. Zo kan botox een duurzame oplossing bieden tegen overmatig transpireren.

https://faceland.nl