Softxinteractive
Image default
Health / Alternative

Het kopen van een mantelzorgwoning

Het kopen van een mantelzorgwoning is geen sinecure. Er zijn een groot aantal dingen waar u aan moet denken. Zoals de grootte van de tuin, het aantal personen wat in de mantelzorgwoning moet wonen, eventuele vergunning, enz. Een mantelzorgwoning kopen bij Wernsen is ideaal omdat u kunt kiezen uit verschillende basismodellen die u naar wens u kunt uitbreiden en indelen.

De mantelzorgwoning en de grootte van de tuin

Bij Chaletbouw Wernsen zijn de typen mantelzorgwoningen verkrijgbaar in verschillende oppervlaktematen. Deze maten variëren voor de meeste typen van 40m2 tot 60m2. Zelfs in een kleine tuin is het mogelijk om een mantelzorgwoning te plaatsen. Zo heeft de kleinste optie van de mantelzorgwoning type Tiny een oppervlakte van maar 35m2.

De indeling van de mantelzorgwoning

De samenstelling van het huishouden dat in de mantelzorgwoning gaat wonen, stelt natuurlijk eisen aan de inrichting. Bij Chaletbouw Wernsen is de indeling van een mantelzorgwoning flexibel. Bij de meeste mantelzorgwoningen kunt u het aantal slaapkamers zelf invullen. Daarnaast is er de keuze om wel of geen keuken te plaatsen.

De grootte van de mantelzorgwoning

Bij Chaletbouw Wernsen is vrijwel elke type mantelzorgwoningen verkrijgbaar in diverse afmetingen. Daardoor kunt u de grootte van de mantelzorgwoning aanpassen aan het aantal personen dat erin gaat wonen. Is er bij de meeste typen mantelzorgwoningen voor het oppervlak een bandbreedte van 40-60m2, het type Arizona heeft als maat maar liefst 100m2.

Kan het plaatsen van een mantelzorgwoning vergunningsvrij?

In de meeste gemeenten is voor het plaatsen van een mantelzorgwoning geen vergunning meer nodig. Wel moet de mantelzorgwoning zelf voldoen aan een aantal voorwaarden. Vaak zijn dit dezelfde voorwaarden die ook gelden voor een aanbouw of bijgebouw. Naast deze voorwaarden moet er ook een mantelzorgrelatie zijn.

Wanneer de mantelzorg eindigt

Als de mantelzorg niet meer nodig is mag de mantelzorgwoning niet meer worden gebruikt als woning. Dit betekent niet dat de mantelzorgwoning weg moet maar wel moeten keuken en sanitair verwijderd worden.

Chaletbouw Wernsen

Bij Chaletbouw Wernsen bouwen wij uw zorgchalet naar uw wensen. We adviseren u en regelen de papierwinkel die bij de bouw hoort. Neem vrijblijvend contact op als u gebruik wilt maken van onze diensten.