Softxinteractive
Image default
Health / Alternative

InMotion Dans en imponerende dansbewegingen van Michael Jackson

Michael Jackson stond niet alleen bekend als een deskundige zanger maar maakte ook veel indruk op zijn publiek door zijn unieke dansstijl. De choreografieën op nummer zoals “thriller”, “Beat it” en “Smooth Criminal” worden tot op de dag van vandaag geïmiteerd door dansers. Wilt u zelf leren dansen als MJ? Dan kun u terecht bij InMotion Dans. Op de site kunt u in contact komen met de instructeurs van deze dansschool. In dit artikel bespreken we welke bewegingen van Michael zijn unieke stijl typeerde.

Het grijpen naar de kruis

Michael stond bekend als een man die nooit volwassen wilde worden. Deze dansbeweging sluit daar niet helemaal op aan. Michael verbaasde de wereld door tijden zijn live uitvoeren van het nummer Billy Jean naar zijn kruis te grijpen. Michael heeft in een interview verteld dat hij deze beweging geheel op intuïtie doet. Het is een beweging die natuurlijk komt voor “The King of Pop” Bij het uitvoeren van bepaalde performances.

De Moonwalk

Een andere bekende beweging van Michael is de Moonwalk. Deze dansbeweging werd voor het eerst uitgevoerd tijdens een legendarisch optreden van Jackson tijdens het jubileum van platenlabel, Motown. Michael verbaasde het publiek door in het nummer Billy Jean een beweging te tonen die men nog niet voor mogelijk hield. Michael bewoog dusdanig over het podium dat het leek op een man die over de maan loopt. Door uitmuntend voetenwerk en ondersteuning van het hoofd en de armen wordt de illusie gecreëerd dat Michael de andere richting op loopt!

Wilt u zelf leren dansen?

Wilt u net zo goed worden als Michael als het aankomt op dansen? Dan bent u bij InMotion dans aan het juiste adres. Bij deze dansschool staat uw persoonlijke ontwikkeling centraal. De lessen worden volledig ingericht naar uw persoonlijke niveau. Ook kinderen kunnen terecht bij InMotion Dans!