Samen met een psychotherapeut in Amersfoort verwerken om uiteindelijk sterker te worden kan. Bij Zee in Beweging wordt gebruik gemaakt van integratieve psychotherapie. Tijdens deze vorm van therapie wordt er gekeken naar dieperliggende oorzaken van gevoelens, gedachten of gewoonten. 

Veranderingsproces

Het doel van de therapie is om een veranderingsproces op gang te brengen. Door dit proces zult u in de toekomst in staat zijn om uw eigen oplossingen te vinden voor problemen. Het proces gaat u natuurlijk niet alleen aan, maar onder begeleiding van een professional en met behulp van integratieve psychotherapie. Dit is de meest recent ontwikkelde vorm van psychotherapie. Bij deze therapie wordt er van uitgegaan dat elk mens anders is en dat de therapie dus ook op maat moet worden gemaakt. De therapeut biedt verschillende behandelingsmethoden aan en bekijkt samen met u welke het meest geschikt is voor u. Er wordt dus een behandelplan op maat gemaakt. Daarnaast is er aandacht voor de gehele mens, niet alleen het voelen en denken komt aan bod, maar ook het doen en de sociale, verbale en lichamelijke elementen spelen een belangrijke rol tijdens de therapie, die oplossingsgericht werkt. 

Hoe werkt het?

Wanneer de mens wordt gezien als één geheel, moet er dus ook worden gekeken naar de wisselwerkingen tussen het fysieke, emotionele, gedragsmatige, mentale, sociale en spirituele. Alles staat met elkaar in verbinding. Dit betekent dat een klacht kan worden ervaren in het ene gebied, maar dat de oorzaak ergens heel anders ligt. Om die reden wordt er naar alle gebieden gekeken. Met begeleiding kijkt u naar wat er niet in balans is in uw leven en gaat u daaraan werken. U krijgt van de therapeut hulp bij het aanbrengen van structuur en balans in uw leven en gaat aan de slag om in de toekomst de meeste probleemsituaties zelf aan te kunnen. Het zelfgenezend-vermogen, waarvoor wij allemaal beschikken, wordt gestimuleerd. 

Maak een afspraak met uw nieuwe psychotherapeut in Amersfoort

Spreekt deze persoonlijke, maar vooral ook menselijke aanpak u aan en wilt u ook graag de gereedschappen aangereikt krijgen om in de toekomst zelf weer de balans in uw leven terug te vinden? Kijk dan op onze website voor meer informatie en om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Bekijk deze psychotherapeut Amersfoort.

Comments are closed.